Sashimi med risnudlar och pepparrot

10
3
Sashimi med risnudlar och pepparrot

Prova denna enkla och fräscha nudelsallad där sashimi serveras tillsammans med pepprig pepparrot och en frisk gurksallad med rättika. Du kan också byta ut laxen mot räkor eller tofu.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sashimi med risnudlar och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
300 g färsk fröya- eller salmalax
1 gurka
200 g rättika
2 finskurna salladslökar
2 msk finriven pepparrot
1 msk rostade och mortlade sesamfrön
250 g risnudlar
2 msk neutral olja
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
4 msk japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Gunilla

2022-01-13

Man undrar lite vad oljan skall vara till för?

Göran

2020-02-16

Tänkte göra denna men blir lite fundersam ang laxen. Rå färsk lax. Ej frusen.

Redaktionen ICAse

2020-02-17

Hej Göran! Ja det stämmer att det ska vara rå färsk lax. Odlad lax går bra att äta utan att den först varit fryst. Välj gärna Fröya- eller Salmalax. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Susanne

2020-02-04

Jättegott! Vi lade laxen i sojan innan, blev mer smak så. Hade äggnudlar istället vilket också fungerade bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 506 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden