Sashimi med risnudlar och pepparrot

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
3Klimatsmart
Sashimi med risnudlar och pepparrot

Prova denna enkla och fräscha nudelsallad där sashimi serveras tillsammans med pepprig pepparrot och en frisk gurksallad med rättika. Du kan också byta ut laxen mot räkor eller tofu.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sashimi med risnudlar och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
300 g  färsk fröya- eller salmalax
1   gurka
200 g  rättika
2   finskurna salladslökar
2 msk  finriven pepparrot
1 msk  rostade och mortlade sesamfrön
250 g  risnudlar
2 msk  neutral olja
1   ask smörgåskrasse (à 100 g)
4 msk  japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Man undrar lite vad oljan skall vara till för?

Gunilla

2022-01-13

Tänkte göra denna men blir lite fundersam ang laxen. Rå färsk lax. Ej frusen.

Göran

2020-02-16

Hej Göran! Ja det stämmer att det ska vara rå färsk lax. Odlad lax går bra att äta utan att den först varit fryst. Välj gärna Fröya- eller Salmalax. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-02-17

Jättegott! Vi lade laxen i sojan innan, blev mer smak så. Hade äggnudlar istället vilket också fungerade bra.

Susanne

2020-02-04

Näringsvärde per portion

Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Japansk rättiksallad
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rättika- och morotssallad
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Halstrad laxsashimi med risnudelsallad
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd rättika
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Primörer med örtdipp
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga