UNDER 30 MIN | Enkel

Sashimi med risnudlar och pepparrot

Prova denna enkla och fräscha nudelsallad där sashimi serveras tillsammans med pepprig pepparrot och en frisk gurksallad med rättika. Du kan också byta ut laxen mot räkor eller tofu.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i små kuber. Skala och strimla gurka, rättika och salladslök tunt. Riv pepparroten.
  2. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och låt rinna av.
  3. Toppa nudlarna med lax, gurka och rättika.
  4. Strö över klippt krasse, sesamfrö och salladslök.
  5. Blanda soja med pepparrot och servera till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färsk fröya- eller salmalax
  • 1 gurka
  • 200 g rättika
  • 2 finskurna salladslökar
  • 2 msk finriven pepparrot
  • 1 msk rostade och mortlade sesamfrön
  • 250 g risnudlar (gärna fullkorn)
  • 2 msk neutral olja
  • 1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
  • 4 msk japansk soja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2117 kJ / 506 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept