Sashimi med risnudlar och pepparrot
Prova denna enkla och fräscha nudelsallad där sashimi serveras tillsammans med pepprig pepparrot och en frisk gurksallad med rättika. Du kan också byta ut laxen mot räkor eller tofu.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020
Ingredienser
4 portioner
300 g färsk fröya- eller salmalax
1 gurka
200 g rättika
2 finskurna salladslökar
2 msk finriven pepparrot
1 msk rostade och mortlade sesamfrön
250 g risnudlar
2 msk neutral olja
1 ask smörgåskrasse (à 100 g)
4 msk japansk soja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2117 KJ / 506 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Man undrar lite vad oljan skall vara till för?
Gunilla
2022-01-13Tänkte göra denna men blir lite fundersam ang laxen. Rå färsk lax. Ej frusen.
Göran
2020-02-16Hej Göran! Ja det stämmer att det ska vara rå färsk lax. Odlad lax går bra att äta utan att den först varit fryst. Välj gärna Fröya- eller Salmalax. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-17Jättegott! Vi lade laxen i sojan innan, blev mer smak så. Hade äggnudlar istället vilket också fungerade bra.
Susanne
2020-02-04