Sashimi med risnudlar och pepparrot

6
2 Klimatsmart
Sashimi med risnudlar och pepparrot

Prova denna enkla och fräscha nudelsallad där sashimi serveras tillsammans med pepprig pepparrot och en frisk gurksallad med rättika. Du kan också byta ut laxen mot räkor eller tofu.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2020

Sashimi med risnudlar och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
300 g
färsk fröya- eller salmalax
1
gurka
200 g
rättika
2
finskurna salladslökar
2 msk
finriven pepparrot
1 msk
rostade och mortlade sesamfrön
250 g
risnudlar (gärna fullkorn)
2 msk
neutral olja
1
ask smörgåskrasse (à 100 g)
4 msk
japansk soja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Göran

2020-02-16

Tänkte göra denna men blir lite fundersam ang laxen. Rå färsk lax. Ej frusen.

Redaktionen ICAse

2020-02-17

Hej Göran! Ja det stämmer att det ska vara rå färsk lax. Odlad lax går bra att äta utan att den först varit fryst. Välj gärna Fröya- eller Salmalax. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Susanne

2020-02-04

Jättegott! Vi lade laxen i sojan innan, blev mer smak så. Hade äggnudlar istället vilket också fungerade bra.

Näringsvärde per portion

Energi 2117 KJ / 506 kCal
Fett 19 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept