Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller
Upplev asiatiska smaker i en lätt och fräsch buljong kokad på kycklingskrov. Det ljusa kycklingköttet blir till frikadeller som kokas klara i buljongen vid servering och bjuds i samma smakrika buljong gärna tillsammans med tahinisallad och ingefärsgurka.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
Kycklingbuljong
1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,4 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 citrongrässtjälkar
2 limeblad
10 mortlade fänkålsfrön
5 svartpepparkorn
1 dl japansk soja
rapsolja
salt
ca 2 l vatten
Kycklingfrikadeller
ca 700 g kyckling (köttet från kycklingen)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
30 g skalad ingefära
1 ägg
1 1/2 dl hackad koriander
3 msk rapsolja
1 tsk salt
Till servering
1 tunt skivad rödlök
1/2 tunt skivad röd chili
1 dl grovt hackad koriander
3 msk grovhackade rostade cashewnötter (eller pumpakärnor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Gott, mycket smakrikt! Vi hade i lite nudlar sen för att balansera all sälta vilket blev var gott.
Anna-karin
2016-10-30