Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

10
1
Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Upplev asiatiska smaker i en lätt och fräsch buljong kokad på kycklingskrov. Det ljusa kycklingköttet blir till frikadeller som kokas klara i buljongen vid servering och bjuds i samma smakrika buljong gärna tillsammans med tahinisallad och ingefärsgurka.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbuljong

1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,4 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 citrongrässtjälkar
2 limeblad
10 mortlade fänkålsfrön
5 svartpepparkorn
1 dl japansk soja
rapsolja
salt
ca 2 l vatten

Kycklingfrikadeller

ca 700 g kyckling (köttet från kycklingen)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
30 g skalad ingefära
1 ägg
1 1/2 dl hackad koriander
3 msk rapsolja
1 tsk salt

Till servering

1 tunt skivad rödlök
1/2 tunt skivad röd chili
1 dl grovt hackad koriander
3 msk grovhackade rostade cashewnötter (eller pumpakärnor)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Ta vara på kycklingskinnet. Rosta det knaprigt i ugnen och bjud till frikadellerna. Se recept på Krispiga kycklingchips.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Anna-karin

2016-10-30

Gott, mycket smakrikt! Vi hade i lite nudlar sen för att balansera all sälta vilket blev var gott.