Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

10
1
Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Upplev asiatiska smaker i en lätt och fräsch buljong kokad på kycklingskrov. Det ljusa kycklingköttet blir till frikadeller som kokas klara i buljongen vid servering och bjuds i samma smakrika buljong gärna tillsammans med tahinisallad och ingefärsgurka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbuljong

1
hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,4 kg)
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
4
citrongrässtjälkar
2
limeblad
10
mortlade fänkålsfrön
5
svartpepparkorn
1 dl
japansk soja
-
rapsolja
-
salt
ca 2 l
vatten

Kycklingfrikadeller

ca 700 g
kyckling (köttet från kycklingen)
1
röd chili
2
vitlöksklyftor
30 g
skalad ingefära
1
ägg
1 1/2 dl
hackad koriander
3 msk
rapsolja
1 tsk
salt

Till servering

1
tunt skivad rödlök
1/2
tunt skivad röd chili
1 dl
grovt hackad koriander
3 msk
grovhackade rostade cashewnötter (eller pumpakärnor)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Ta vara på kycklingskinnet. Rosta det knaprigt i ugnen och bjud till frikadellerna. Se recept på Krispiga kycklingchips.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Anna-karin

10/30/2016

Gott, mycket smakrikt! Vi hade i lite nudlar sen för att balansera all sälta vilket blev var gott.

Testa liknande recept