Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
1
Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Upplev asiatiska smaker i en lätt och fräsch buljong kokad på kycklingskrov. Det ljusa kycklingköttet blir till frikadeller som kokas klara i buljongen vid servering och bjuds i samma smakrika buljong gärna tillsammans med tahinisallad och ingefärsgurka.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Kycklingbuljong med citrongräs, soja och kycklingfrikadeller

Ingredienser

4 portioner

Kycklingbuljong

1 hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1,4 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 citrongrässtjälkar
2 limeblad
10 mortlade fänkålsfrön
5 svartpepparkorn
1 dl japansk soja
rapsolja
salt
ca 2 l vatten

Kycklingfrikadeller

ca 700 g kyckling (köttet från kycklingen)
1 röd chili
2 vitlöksklyftor
30 g skalad ingefära
1 ägg
1 1/2 dl hackad koriander
3 msk rapsolja
1 tsk salt

Till servering

1 tunt skivad rödlök
1/2 tunt skivad röd chili
1 dl grovt hackad koriander
3 msk grovhackade rostade cashewnötter (eller pumpakärnor)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Gott, mycket smakrikt! Vi hade i lite nudlar sen för att balansera all sälta vilket blev var gott.

Anna-karin

2016-10-30

Testa liknande recept

Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Amok trey – fisk i kokoscurry
Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fish cakes med glasnudelsallad
Betyg 4.2 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Heta snacks
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling panang curry med limeblad
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Björnbärssill på tångknäcke
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga