Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Somrig jordgubbssoppa

Somrig jordgubbssoppa är otroligt gott. Du mixar den slät och serverar den kall, gärna med en klick crème fraîche. Citrongräs och vaniljstång ger förstklassig touch i soppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa och skölj jordgubbarna. Dela 1 1/2 liter av jordgubbarna (för 4 port) i små bitar och lägg dem i en bunke.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Skär citrongräset i bitar och krossa i en mortel.
  3. Koka upp vatten, socker, vin, vaniljstång och citrongräs i en kastrull. När sockret lösts upp häller man den kokande vätskan över jordgubbarna. Låt stå över natten i kylen.
  4. Ta bort citrongräs och vaniljstång. Mixa med stavmixer eller sila soppan. Servera med delade jordgubbar och en klick crème fraiche.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (inehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 l färska jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 citrongrässtjälk
  • 1 l vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl sött vin av muscat-typ
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2310 kJ / 550 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden