Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Somrig jordgubbssoppa

Somrig jordgubbssoppa är otroligt gott. Du mixar den slät och serverar den kall, gärna med en klick crème fraîche. Citrongräs och vaniljstång ger förstklassig touch i soppan.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 l färska jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 citrongrässtjälk
  • 1 l vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl sött vin av muscat-typ
  • 2 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa och skölj jordgubbarna. Dela 1 1/2 liter av jordgubbarna (för 4 port) i små bitar och lägg dem i en bunke.
  2. Dela och skrapa ur vaniljstången. Skär citrongräset i bitar och krossa i en mortel.
  3. Koka upp vatten, socker, vin, vaniljstång och citrongräs i en kastrull. När sockret lösts upp häller man den kokande vätskan över jordgubbarna. Låt stå över natten i kylen.
  4. Ta bort citrongräs och vaniljstång. Mixa med stavmixer eller sila soppan. Servera med delade jordgubbar och en klick crème fraiche.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (inehåller soja).

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(24)

Näringsvärde
Per portion

Fett: 18 g
Energi
2310 kJ / 550 kCal
Läs mer om näringsvärden