Amok trey – fisk i kokoscurry

10
2
Amok trey – fisk i kokoscurry

Amok trey är en fiskcurry tillagad i en korg av bananblad och betraktas ofta som Kambodjas nationalrätt. Smaken kommer från kokos och den inhemska kryddpastan kroeung. Prova att laga en variant av den kambodjanska fiskrätten i hemmaköket!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Amok trey – fisk i kokoscurry

Ingredienser

4 portioner
4
port ris
500 g
fiskfilé utan skinn (t ex hälleflundra eller torsk)
2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
2
citrongrässtjälkar
3 cm
skalad färsk gurkmeja
2
limeblad (eller limeskal, 2 torkade limeblad motsvarar 1 msk finrivet limeskal)
1 msk
rårörsocker eller strösocker
1 tsk
torkad gurkmeja
1 tsk
sambal oelek
1 tsk
sardellcrème
1
burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk
rapsolja
200 g
färsk spenat
1
ägg
1 msk
fisksås
1/2
strimlad röd paprika

För alla

Kontrollera noga innehållet i sardellcrèmen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Matilda

2021-09-10

Väldigt gott. Även om jag inte hittade färsk gurkmeja i affären och fick skippa det.

Anne-marie

2021-08-24

Sardellekröm??? Hur hur göt man det?

Redaktionen ICAse

2021-08-24

Hej Anne-Marie! Sardellcrème är en färdig produkt som säljs b la i tub. Fråga din ICA-handlare om de kan ta in den i sortiment om de inte redan har den. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 2371 KJ / 568 kCal
Fett 23 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 55 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept