UNDER 30 MIN | Enkel

Ingefärsgurka

Fräscht citronsyrlig gurka med ingefärssting. Passar bra till lax och husmansrätter. Testa även att pickla tunnskuren blomkål, morot eller rättika på samma sätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva gurka tunt på längden med mandolin eller osthyvel.
  2. Vispa ihop citronjuice, honung, ingefära, salt och svartpeppar i en skål. Vänd ner gurkan. Låt dra ca 15 minuter. Förvara i en burk i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

 

Näringsberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 gurka
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 310 kJ / 74 kCal