Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander

94
1
Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander

Kokosmjölk, citrongräs, limeblad och chili får smaklökarna att drömma sig bort till Thailand. Ingefära, lime och fisksås höjer brysselkålen till nya höjder. Avsluta med hackad koriander och du har fulländat denna fräscha grönsaksrätt.

Skriv ut
Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander

Ingredienser

4 portioner
500 g
brysselkål
1
gul lök
2
röda chilifrukter
1
citrongrässtjälk
2 msk
riven ingefära
1 tsk
hackade limeblad
2 msk
olja
1 msk
fisksås
7 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml
kokosmjölk
1
lime
1
röd paprika
4
salladslökar
580 g
räkor i lake
1
kruka koriander

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

94

Kommentar

Agneta

2016-01-09

Väldigt god. Kanske lite starkt med 2 chilli. Bytte ut räkor med lax o torsk.

Näringsvärde per portion

Energi 2349 KJ / 561 kCal
Fett 33 g
Salt 5 g
Kolhydrater 18 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept