Brysselkål i kokosmjölk med räkor och koriander
Kokosmjölk, citrongräs, limeblad och chili får smaklökarna att drömma sig bort till Thailand. Ingefära, lime och fisksås höjer brysselkålen till nya höjder. Avsluta med hackad koriander och du har fulländat denna fräscha grönsaksrätt.
Ingredienser
4 portioner
500 g brysselkål
1 gul lök
2 röda chilifrukter
1 citrongrässtjälk
2 msk riven ingefära
1 tsk hackade limeblad
2 msk olja
1 msk fisksås
7 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
1 lime
1 röd paprika
4 salladslökar
580 g räkor i lake
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 561 kCal
Fett33 g
Salt5 g
Kolhydrater18 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt god. Kanske lite starkt med 2 chilli. Bytte ut räkor med lax o torsk.
Agneta
2016-01-09