Kycklingklubba med BBQ-sås och rostad potatis
Vem gillar inte att äta med händerna? Dessa BBQ-kryddade kycklingklubbor som först bryns i pannan tillagas på en och samma plåt tillsammans med de delade potatisarna i ugnen. För att komplettera denna lyxiga men enkla måltid serveras den även med gräddfil som blandats ihop med ytterligare BBQ-smak!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2018
Ingredienser
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på bbq-marinaden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lättlagat och gott. Ger lite grillkänsla. Tog bort lite av potatisen och tog morötter i stället.
Mitra
2021-04-18