Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kycklingben med smak av julens kryddor

Möra kycklinglår som marinerats i ingefära, kardemumma, apelsinjuice och soja. De härligt kladdiga kycklingbenen passar utmärkt till julmaten med sina varma kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingbenen och låt stå i minst 4 timmar i kyl, helst över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Stek benen i en långpanna i ca 30 minuter. De är färdiga när köttet släpper från benen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg kycklingben
Marinad
  • 5 dl apelsinjuice
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk ingefära
  • 2 msk kinesisk soja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer