Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Kyckling Stroganoff

Kyckling stroganoff - för dig som älskar korvstroganoff men vill prova en annorlunda variant. Mättande och smakrikt recept som du enkelt gör av bland annat kyckling, lök och crème fraiche!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ris eller gryn enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och skiva gul lök och vitlök.
  3. Stek löken mjuk i 1/3 av matfettet och ta upp den. Bryn kycklingen i omgångar i resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
  4. Rör ner lök, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt buljong och crème fraiche. Låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Servera med ris eller annat gryn.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g strimlat kycklinglår
  • 3 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2373 kJ / 567 kCal