Ett smarrigt middagstips för dig som vill spara tid. Kycklinglår med soltorkad tomatsås är lättlagad vardagsmat i sin godaste form. Låt både kyckling och potatisklyftor sköta sig själv i ugnen medan du hackar gurka och svänger ihop en krämig sås på smetana och soltorkade tomater. Toppa gärna med lite torkad timjan!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
44 2021
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Laga maten mer klimatsmart. Genom att stänga av ugnen några minuter innan maten är färdig och utnyttja eftervärmen minskar du klimatpåverkan.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Louise
2021-11-04God tomatröra! Blandade lite soya och sesamfrön i dom små gurkbitarna för att piffa till lite. Gillar starkt potatisrätter men skulle önskat kycklingfilé istället för tycker det är för lite kött på kycklinglåren.
Dennis
2021-09-05Haha exakt hur underbart som en
Marjaana
2021-08-31Ett trevligt recept. Har haft abonnemang på enkla veckan i ett år. Kan känna att kycklinglår är en meny som återkommer för ofta. Skulle vara trevligt med kycklingfiléer i stället där Variationen är betydligt större. Kan också uppleva att kycklinglåren ofta inte är tillräckligt "rensade/plockade".
Redaktionen ICAse
2021-09-01Hej Marjaana! Tack för din feedback! Skickar den vidare till Matkassegänget. Hälsningar Michelle