I det här trevliga receptet på kyckling med basilikaris tillagar du kyckling i ugn med buljong och crème fraiche och gör ett fräscht, lent ris med buljong, lök, basilika och grönsaker. En mycket uppskattad och trevlig middag mitt i veckan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten gluten- och äggfri.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Använd naturell laktosfri crème fraiche och krydda med tomatpuré, paprikapulver, chilipulver, citronjuice, vitlök, gräslök, dill etc.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) och krydda med tomatpuré, paprikapulver, chilipulver, citronjuice, vitlök, gräslök, dill etc.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt gott!
Michael
2014-08-17Jättegott, och enkel att göra, tog Kashmir ris till, fans över från ett tidigare måltid...
Jill
2013-01-21Lagade med kycklingfilé istället för kyckling med ben och det blev jättegott, men håller med de andra att det var alldeles för starkt för små barn.
Jessica
2011-11-08