Kyckling med basilikaris
I det här trevliga receptet på kyckling med basilikaris tillagar du kyckling i ugn med buljong och crème fraiche och gör ett fräscht, lent ris med buljong, lök, basilika och grönsaker. En mycket uppskattad och trevlig middag mitt i veckan!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2011
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
900 g kycklinglår
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl lätt crème fraiche med paprika och chili
2 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
Ris
1 gul lök
1 msk olja
3 dl ris
hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond), mängd enligt anvisning på förp
300 g sommargrönsaker
1 kruka basilika
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2743 KJ / 656 kCal
Fett23.4 g
Kolhydrater56.9 g
Protein52.8 g
Kommentarer
Väldigt gott!
Michael
2014-08-17Jättegott, och enkel att göra, tog Kashmir ris till, fans över från ett tidigare måltid...
Jill
2013-01-21Lagade med kycklingfilé istället för kyckling med ben och det blev jättegott, men håller med de andra att det var alldeles för starkt för små barn.
Jessica
2011-11-08