Indonesisk köttgryta
Ett smakrikt recept på indonesisk köttgryta. Du gör den kryddiga grytan av bland annat ketjap manis, vitlök, curry, nejlikor, sambal oelek och grytbitar. Servera med basmatiris, gurkyoghurt och söt mango chutney!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
ca 1 1/3 dl ketjap manis (söt soja)
3 vitlöksklyftor
1 tsk riven muskot
1 1/2 msk curry
1 tsk malda nejlikor
1 tsk sambal oelek
ca 1 kg grytbitar av nöt
1 msk ättiksprit
1 1/2 tsk salt
peppar
Till servering
basmatiris
gurkyoghurt
mango chutney
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergod! Ett kilo grytbitar från en bringspets av black angus, 24 timmar i kylen och 4 msk sambal för att förstärka styrkan!
Anders
2023-11-27Det blev helt oätbart. Vi fick sila av såsen och försöka rädda köttet med en annan sås.
Elin
2020-11-08Nu ligger 3kg fina grytbitar och drar sig i marinad. Vad har ättiksspriten för funktion undrar jag? Och vilken slags curry är det tänkt? Jag tog 2 matskedar röd curry pasta och 2-3 matskedar med vanligt curry pulver, får se vad det blir! Jag är frestad att ta kokosmjölk istället för vatten men håller mig nog till receptet första gången. Jag kommer köra i en slowcooker och låta det småputtra betydligt längre än 2 timmar
Robert
2020-02-01Hej Robert! Ättiksspriten är där för att ge rätt syrlighet i rätten. Vi menar vanlig gul currykrydda (torr). Hoppas att du gillade maten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-03