Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Indonesisk köttgryta

Ett smakrikt recept på indonesisk köttgryta. Du gör den kryddiga grytan av bland annat ketjap manis, vitlök, curry, nejlikor, sambal oelek och grytbitar. Servera med basmatiris, gurkyoghurt och söt mango chutney!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken.
  2. Blanda ketjap manis, skalad pressad vitlök och alla kryddor utom ättikssprit, salt och peppar.
  3. Blanda köttet med löken och kryddblandningen. Låt det stå övertäckt minst 12 timmar i kylskåp.
  4. Lägg köttblandningen i en gryta och tillsätt så mycket vatten att det täcker ca 1 cm över köttet. Rör ner ättikssprit och salt. Koka grytan utan lock ca 2 timmar eller tills köttet är mört. Rör om då och då så att inte fastnar i botten av grytan. Smaka ev. av med mera salt och peppar.
  5. Servera med basmatiris, gurkyoghurt och mango chutney.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis, sambal oelek och mango chutney. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: gör gurkyoghurt på laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: gör gurkyoghurt på Sour Supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • ca 1 1/3 dl ketjap manis (söt soja)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven muskot
  • 1 1/2 msk curry
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk sambal oelek
  • ca 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 1/2 tsk salt
  • peppar
Till servering
  • basmatiris
  • gurkyoghurt
  • mango chutney
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer