Kyckling satay med jordnötssås och syrliga grönsaksstrimlor

13
0
Kyckling satay med jordnötssås och syrliga grönsaksstrimlor

Kyckling med hemmagjord jordnötssås och en syrlig sallad på kålrabbi, stjälkselleri och det asiatiska kökets kanske mest utpräglade krydda; koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Kyckling satay med jordnötssås och syrliga grönsaksstrimlor

Ingredienser

4 portioner
600 g
kycklinglårfilé
1/2
kruka koriander
1 msk
riven ingefära
1 tsk
strösocker
3 msk
olja
4
port ris eller annat gryn

Jordnötssås

1
vitlöksklyfta
1 msk
olja
1 msk
riven ingefära
1 tsk
sambal oelek
1 tsk
strösocker
4 dl
vatten
1 1/2 dl
salta jordnötter
2 msk
ketjap manis
saft från 1/2
lime
-
salt

Syrliga grönsaksstrimlor

100 g
kålrabbi
2
stjälkar stjälkselleri
1/2
kruka koriander
1/2 msk
olivolja
saft från 1/2
lime
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Kockknepet: Lägg kycklingen och marinaden i en påse i kylen och låt den marinera över natten.
Barnknepet: I denna rätt kan barn med fördel engageras att strimla, skala och riva. Vem lyckas göra de tunnaste strimlorna av kålrabbin?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2844 KJ / 679 kCal
Fett 31.2 g
Kolhydrater 56.9 g
Protein 41.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept