Kyckling satay med jordnötssås och syrliga grönsaksstrimlor

Kyckling med hemmagjord jordnötssås och en syrlig sallad på kålrabbi, stjälkselleri och det asiatiska kökets kanske mest utpräglade krydda; koriander.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
1/2 kruka koriander
1 msk riven ingefära
1 tsk strösocker
3 msk olja
4 port ris eller annat gryn
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk olja
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek
1 tsk strösocker
4 dl vatten
1 1/2 dl salta jordnötter
2 msk ketjap manis
saft från 1/2 lime
salt
Syrliga grönsaksstrimlor
100 g kålrabbi
2 stjälkar stjälkselleri
1/2 kruka koriander
1/2 msk olivolja
saft från 1/2 lime
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ketjap manis. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd ris eller quinoa.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Lägg kycklingen och marinaden i en påse i kylen och låt den marinera över natten.
Barnknepet: I denna rätt kan barn med fördel engageras att strimla, skala och riva. Vem lyckas göra de tunnaste strimlorna av kålrabbin?
Barnknepet: I denna rätt kan barn med fördel engageras att strimla, skala och riva. Vem lyckas göra de tunnaste strimlorna av kålrabbin?
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2844 KJ / 679 kCal
Fett31.2 g
Kolhydrater56.9 g
Protein41.4 g
Kommentarer