Kyckling satay med ananas och myntasallad
Kyckling och asiatiska kryddor blandas till en varm och kryddig maträtt. Kycklinglårfilén träs upp på spett och steks i ugnen. Sataysås med smak av både ingefära, sambal oelek och ketjap manis passar perfekt till. Kycklingspetten och såsen serveras med en fräsch sallad med ananas och gurka.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingspett
1 påse kryddmix (gärna Asian Spices Satay, à 35 g)
2 msk olja
2 msk vatten
600 g kycklinglårfilé
8 träspett
Sataysås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 dl solroskärnor
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 msk ketjap manis
1 msk färskpressad limesaft (1 msk saft motsvarar saft från 1/2 lime)
salt
Sallad
1 gurka
1/2 ananas
4 salladslökar
1 kruka mynta
1 msk olja
1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från 1/2 lime)
Till servering
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3947 KJ / 942 kCal
Fett49 g
Salt2.37 g
Kolhydrater80 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer