Kyckling satay med ananas och myntasallad
Kyckling och asiatiska kryddor blandas till en varm och kryddig maträtt. Kycklinglårfilén träs upp på spett och steks i ugnen. Sataysås med smak av både ingefära, sambal oelek och ketjap manis passar perfekt till. Kycklingspetten och såsen serveras med en fräsch sallad med ananas och gurka.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingspett
1 påse kryddmix (gärna Asian Spices Satay, à 35 g)
2 msk olja
2 msk vatten
600 g kycklinglårfilé
8 träspett
Sataysås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
2 dl solroskärnor
1 msk olja
1 tsk sambal oelek
1 tsk strösocker
1 dl vatten
2 msk ketjap manis
1 msk färskpressad limesaft (1 msk saft motsvarar saft från 1/2 lime)
salt
Sallad
1 gurka
1/2 ananas
4 salladslökar
1 kruka mynta
1 msk olja
1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar saft från 1/2 lime)
Till servering
ris
För alla
Läs noga innehållet på kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3947 KJ / 942 kCal
Fett49 g
Salt2.37 g
Kolhydrater80 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer