Satay med fräsch jordnötssås

70
0
Satay med fräsch jordnötssås

Satay med fräsch jordnötssås är en omtyckt och välsmakande asiatisk kycklingrätt. Kycklingen marineras i olja, currypaste och limejuice innan den grillas. Pensla på jordnötssåsen innan servering.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2006

Satay med fräsch jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
4 kycklingbröstfiléer

Jordnötssås

2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
2 msk olja
4/5 dl ketjap manis
1/2 tsk sesamolja
2 limefrukter (juicen)
1 tsk salt

Marinad

1 msk grön currypaste
2 limefrukter (juicen)
1 dl olja

För alla

Gluten-, mjölk- och äggfri.

Gör så här

Kan förberedas hit.Innan servering:

Tips

Spetten kan grillas/stekas i förväg och värmas strax före servering. Jordnötssåsen kan göras i förväg. Rätten blir också god med laxfilé. Rätten passar bra på buffébordet. För 10 personer på buffé: laga 4 huvudrätter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer