Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Satay med fräsch jordnötssås

Satay med fräsch jordnötssås är en omtyckt och välsmakande asiatisk kycklingrätt. Kycklingen marineras i olja, currypaste och limejuice innan den grillas. Pensla på jordnötssåsen innan servering.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordnötssås: Skala och hacka vitlöken. Hacka jordnötterna.
  2. Fräs dem i olja i 2 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 1 minut.
  3. Lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser och kör till en slät sås.
  4. Låt jordnötssåsen stå minst ett par timmar i kylen före servering.
  5. Marinad: Blanda currypaste, limejuice och olja i en skål.
  6. Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2 cm tjocka strimlor. Marinera kycklingen i minst 1 timme i kylen.

Kan förberedas hit.

Innan servering:

  1. Trä upp kycklingstrimlorna på grillspett.
  2. Grilla på medelvärme i grill- /stekpanna eller på en grill.
  3. Pensla med jordnötssås och låt vila i ett par minuter före servering.
  4. Servera spetten med jordnötssåsen.

För alla

Gluten-, mjölk- och äggfri.

Tips

Spetten kan grillas/stekas i förväg och värmas strax före servering. Jordnötssåsen kan göras i förväg. Rätten blir också god med laxfilé. Rätten passar bra på buffébordet. För 10 personer på buffé: laga 4 huvudrätter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingbröstfiléer
Jordnötssås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl salta jordnötter
  • 2 msk olja
  • 0,8 dl ketjap manis
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 2 limefrukter (juicen)
  • 1 tsk salt
Marinad
  • 1 msk grön currypaste
  • 2 limefrukter (juicen)
  • 1 dl olja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer