Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sötstark sojaglaze

Sötstark sojaglaze penslar du på köttet under och efter grillning. Vitlök, honung och sambal badjak ger sting och skön smak. Resultatet är både sött och starkt.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa ihop ketjap manis, honung, vitlöksklyftor, sambal badjak och olja.
  2. Pensla glazen på köttet under grillningen och gärna efter.

Tips

Passar till: fågel, fläsk- och nötkött.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl ketjap manis
  • 1 dl honung
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk sambal badjak
  • 1 dl olja
Lägg till i inköpslistan