Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Biffspett i baguette

Matiga baguetter med saftiga grillspett passar perfekt till kalas eller när du bara har ont om tid för matlagning. Dra bara av dina heta spett i brödet fyllt med fräscha grönsaker och din smörgås är klar att servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tunna skivor och trä upp dem på spett. Rör ihop ketjap manis och sambal oelek. Pensla spetten med blandningen.
  2. Skiva tomaterna. Skala, kärna ur och skiva avokadorna. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Plocka bladen från endiven. Skåra baguetterna, vik upp dem och fyll med grönsakerna.
  3. Grilla spetten runt om i 6-7 minuter. Krydda med salt och peppar. Dra av spetten i baguetterna. Ät genast.

För alla

Själva biffspetten innehåller inte gluten, mjölk eller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g utskuren biff i bit
  • 1/2 dl ketjap manis (söt indonesisk soja)
  • 1 1/2 tsk sambal oelek (stark chilipaste)
  • 1 1/2 bifftomater
  • 2 avokador
  • 1 liten rödlök
  • 1 endive
  • 4 minibaguetter eller hälften så många långa
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan