Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Hoisingrillade laxspett med limemarinerade grönsaker

Låt laxen och champinjonerna få en härlig smak av hoisinsåsen när du grillar spetten. Till detta passar strimlade sockerärtor, morötter och vitkål som du smaksätter med en marinad gjord på vitlök, chili, lime, rapsolja och thaibasilika. Servera med jasminris som jämnar ut smakerna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tärningar ca 2x2 cm. Varva laxtärningar och champinjoner på spetten, lika mycket på varje spett. Grilla spetten på dryg medelvärme, ca 10 minuter, vänd ofta, krydda med salt och peppar och pensla med hoisinsås.
  2. Skala vitlöken och kärna ur chilin. Finhacka dem och thaibasilikan. Blanda hackad vitlök och chili med saften av en lime, ketjap manis, rapsolja och thaibasilika.
  3. Skala och ansa morötterna, riv dem på den grova sidan. Finstrimla sockerärtorna och vitkålen. Blanda grönsakerna med limemarinaden.
  4. Servera laxspetten med limemarinerade grönsaker och jasminris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g lax
  • 12 champinjoner
  • 4 träspett
  • salt och peppar
  • 4 msk hoisinsås eller bbqsås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1 lime
  • 1 dl ketjap manis (söt soya)
  • 3 msk rapsolja
  • 1 kruka thaibasilika
  • 2 morötter
  • 150 g sockerärtor
  • 200 g färsk vitkål
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer