Kyckling och rostade rotfrukter

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat
2Klimatsmart
Kyckling och rostade rotfrukter

Läckra rostade rotfrukter, med smak av spiskummin och persilja, serveras med ugnstekt kycklingklubba och sötsyrlig gräddfil, smaksatt med sweet chilisås. Kyckling och rostade rotfrukter är ett recept som är enkelt att tillaga och tilltalar både syn och smaklökar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Kyckling och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
3   morötter
2   palsternackor
600 g  potatis
1 1/2 msk  olja
salt och peppar
1 tsk  spiskummin
4   kycklingklubbor
1/2 dl  sweet chilisås
1/2   kruka persilja
1 dl  gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Super gott

Zaynab

2021-05-16

Super gott! Tack för recept!

Valentina

2019-06-20

Näringsvärde per portion

Energi2046 KJ / 488 kCal
Fett18 g
Salt1.7 g
Kolhydrater46 g
Protein32 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kycklingklubbor med parmesanrostade palsternackor
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Soja och honungslackad kycklingklubba med sesamkål
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsgrillad kyckling med broccoliris
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccoliris med sesamkyckling
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingklubba med svartrötter och äppelgräddsås
Betyg 3.4 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga