Kyckling och rostade rotfrukter

14
2
Kyckling och rostade rotfrukter

Läckra rostade rotfrukter, med smak av spiskummin och persilja, serveras med ugnstekt kycklingklubba och sötsyrlig gräddfil, smaksatt med sweet chilisås. Kyckling och rostade rotfrukter är ett recept som är enkelt att tillaga och tilltalar både syn och smaklökar.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Kyckling och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
3 morötter
2 palsternackor
600 g potatis
1 1/2 msk olja
salt och peppar
1 tsk spiskummin
4 kycklingklubbor
1/2 dl sweet chilisås
1/2 kruka persilja
1 dl gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Zaynab

2021-05-16

Super gott

Valentina

2019-06-20

Super gott! Tack för recept!

Näringsvärde per portion

Energi 2046 KJ / 488 kCal
Fett 18 g
Salt 17 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden