Kyckling och rostade rotfrukter

11
1 Klimatsmart
Kyckling och rostade rotfrukter

Läckra rostade rotfrukter, med smak av spiskummin och persilja, serveras med ugnstekt kycklingklubba och sötsyrlig gräddfil, smaksatt med sweet chilisås. Kyckling och rostade rotfrukter är ett recept som är enkelt att tillaga och tilltalar både syn och smaklökar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2013

Kyckling och rostade rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
3
morötter
2
palsternackor
600 g
potatis
1 1/2 msk
olja
-
salt och peppar
1 tsk
spiskummin
4
kycklingklubbor
1/2 dl
sweet chilisås
1/2
kruka persilja
1 dl
gräddfil

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Valentina

6/20/2019

Super gott! Tack för recept!

Näringsvärde per portion

Energi 2046 KJ / 488 kCal
Fett 18 g
Salt 1.7 g
Kolhydrater 46 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept