Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kyckling och rostade rotfrukter

Läckra rostade rotfrukter, med smak av spiskummin och persilja, serveras med ugnstekt kycklingklubba och sötsyrlig gräddfil, smaksatt med sweet chilisås. Kyckling och rostade rotfrukter är ett recept som är enkelt att tillaga och tilltalar både syn och smaklökar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala morötter och palsternackor. Skär dem och potatisen i bitar. Blanda rotfrukterna med hälften av oljan och krydda med salt, peppar och spiskummin.
  3. Stek kycklingklubborna runt om i resten av oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda dem med sweet chili. Lägg rotfrukterna och kycklingklubborna på den varma plåten. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter.
  4. Hacka persiljan och vänd runt med rotfrukterna när de är klara.
  5. Servera kycklingen med rotfrukter och gräddfil. Smaksätt gärna gräddfilen med ytterligare sweet chilisås, salt och peppar.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 morötter
  • 2 palsternackor
  • 600 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 4 kycklingklubbor
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1781 kJ / 426 kCal