Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

5
1
Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

En familjevänlig middag där ugnsbakade kycklingklubbor serveras med kokt potatis, rostade grönsaker och klassisk gräddsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Kycklingklubbor

50 g
smör
3/4 msk
japansk soja
ca 1 kg
kycklingklubbor
3/4 msk
torkad rosmarin
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar

Ugnsrostade grönsaker

1/2
gul lök
250 g
morot
150 g
palsternacka
3/4 msk
olivolja
2 krm
torkad rosmarin
2 krm
torkad timjan
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar

Gräddsås

2 dl
vatten
1/2
kycklingbuljongtärning
1/2 msk
japansk soja
2 dl
vispgrädde
1/2 msk
svartvinbärsgelé
1/2 tsk
majsstärkelse
-
svartpeppar
-
salt

Till servering

800 g
kokt potatis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Cesar

2020-03-24

Enkel och god recept. Bytte ut palsternacka mot potatis och kryddade grönsakerna med lite vitlökpulver. Gjorde dubbla portioner så att man hade till lunch dagen efter. Såsen var super god.

Testa liknande recept