Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

6
2
Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

En familjevänlig middag där ugnsbakade kycklingklubbor serveras med kokt potatis, rostade grönsaker och klassisk gräddsås. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020

Kyckling med potatis, rostade grönsaker och gräddsås

Ingredienser

4 portioner

Kycklingklubbor

50 g smör
3/4 msk japansk soja
ca 1 kg kycklingklubbor
3/4 msk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ugnsrostade grönsaker

1/2 gul lök
250 g morot
150 g palsternacka
3/4 msk olivolja
2 krm torkad rosmarin
2 krm torkad timjan
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gräddsås

2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 msk japansk soja
2 dl vispgrädde
1/2 msk svartvinbärsgelé
1/2 tsk majsstärkelse
svartpeppar
salt

Till servering

800 g kokt potatis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Maria

2021-11-11

72 grader invid benet?! I liknande recept skriver ni 82 grader. Är nog läge att ändra i detta recept!

Redaktionen ICAse

2021-11-15

Stort tack Maria för att du uppmärksammade oss på detta. Vi har nu korrigerat i receptet. Hälsningar Ulrika

Cesar

2020-03-24

Enkel och god recept. Bytte ut palsternacka mot potatis och kryddade grönsakerna med lite vitlökpulver. Gjorde dubbla portioner så att man hade till lunch dagen efter. Såsen var super god.