Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kycklingklubbor med parmesanrostade palsternackor

Kycklingklubbor med parmesanrostade palsternackor är en fräsch rätt som serveras tillsammans med rotfrukter, polenta och parmesanflarn som rostas i ugnen (vilket ger dig tid för annat). Festligt och smakrikt!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 49, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C och ställ in en plåt.
  2. Skala och skär palsternackorna och potatisen i klyftor.
  3. Blanda polentan med parmesanflarnen. Blanda det med rotfruktsklyftorna och krydda med salt och peppar. Ringla över hälften av oljan över den varma plåten och lägg på rotfrukterna, rosta i ca 20 minuter högt upp i ugnen.
  4. Pensla kycklingen med sojan och krydda med salt och peppar. Stek kycklingen i resten av oljan. Lägg dem i en ugnssäker form. Ställ formen på ett galler och ställ in i ugnen under plåten i ca 25 minuter.
  5. När kycklingen är klar koka ihop buljongen från formen med smetanan, smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda spenaten med palsternackorna och potatisen och servera med kycklingen och såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten och ersätt med lite salt. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g palsternackor
  • ca 500 g fast potatis
  • 2 msk polenta
  • 45 g parmesanflarn
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk soja
  • 6 kycklingklubbor
  • 1 dl smetana
  • 65 g spenat
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2383 kJ / 569 kCal