Kycklingklubbor med parmesanrostade palsternackor
Kycklingklubbor med parmesanrostade palsternackor är en fräsch rätt som serveras tillsammans med rotfrukter, polenta och parmesanflarn som rostas i ugnen (vilket ger dig tid för annat). Festligt och smakrikt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 500 g palsternackor
ca 500 g fast potatis
2 msk polenta
45 g parmesanflarn
salt och peppar
1 msk olivolja
2 tsk soja
6 kycklingklubbor
1 dl smetana
65 g spenat
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten och ersätt med lite salt. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2383 KJ / 569 kCal
Fett30 g
Kolhydrater37 g
Protein33.5 g
Kommentarer
Hej Per-Olov och tack för dina synpunkter. Vi ser till att framföra dessa till våra kockar.
Redaktionen
2012-12-07Gott, men nu räcker det med kycklingklubba! Två veckor sen senast! En gång till innan sommaren och jag avslutar mitt abonnemang för gott! Det är skrymmande, långsamt (50min på förpackningen, 25 i receptet!) och svårätet! Bättre måste ni kunna, ICA!
Per-olov
2012-12-04