Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Ugnsstekt kyckling med barbecuegratäng

En smärre utmaning som leder till ett magnifik resultat. Möra ugnsstekta kycklingklubbor på en bädd av barbecuegratäng med hissnande smaker från bland annat palsternackor och rökig barbecuesås. Kommer att bli en succé!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175° C.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Häll lite olja i en upphettad stekpanna och stek lök och vitlök gyllenbruna.
  3. Skala och skiva morötter, palsternackor och fast potatis tunt. Tillsätt i pannan. Häll på buljong och barbequesås. Tillsätt finhackad chipotle (eller stänk i chipotlesalsa) och lagerblad, krydda med salt och svartpeppar. Låt koka upp och smaka av.
  4. Krydda kycklingklubborna med salt, svartpeppar och socker. Lägg dem ovanpå rotfrukterna och sätt in pannan mitt i ugnen. Tillaga i 45 -50 minuter.
  5. Garnera med hackad persilja och servera direkt ur stekpannan.

För alla

Gluten-, mjölk- och äggfri, men kontrollera alltid färdiga produkter som t ex buljongtärningar och såser.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora kycklingklubbor
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 morötter
  • 3 palsternackor
  • 900 g fast potatis
  • 5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
  • 1 dl Barbeque blues sauce el annan rökig barbequesås
  • 1 finhackad chipotle eller chipotlesalsa/ -sås (chipotle är rökig chilifrukt)
  • 2 lagerblad
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 krm socker
  • olivolja till stekning
  • persilja till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?