UNDER 45 MIN | Medel

Ugnsgrillad kyckling med broccoliris

Härligt krispiga kycklinglubbor med grönt och smakrikt ris som rörs ihop med med broccoli, sesamfrön och japansk soja. Har du kräsna barn hemma? Lämna lite ris vid sidan om till dem och servera broccolin bredvid. Det hela serveras med en klick gräddfil kryddad med sweet chilli.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stek kycklingklubborna i oljan i en stekpanna tills de får en fin färg. Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Sätt in mitt i ugnen och stek dem ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 82°C.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär broccolin i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten ca 4 minuter.
  4. Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna. Låt svalna.
  5. Blanda riset med broccoli, sesamfrön och soja.
  6. Blanda gräddfilen med sweet chili och smaka av med salt.
  7. Servera kycklingklubborna med broccoliriset och såsen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 250 g broccoli
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk japansk soja
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 msk sweet chilisås

Näringsvärde
Per portion

Energi 2222 kJ / 531 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept