Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Soja och honungslackad kycklingklubba med sesamkål

Kycklingklubborna blir gudomligt goda när de lackeras med en lysande blandning bestående av honung, soja och limesaft som de får suga åt sig av i den heta ugnen. Tillsammans med ris och sesamkål blir kycklingrätten komplett!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingklubborna om de är frysta.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Blanda honung, soja, pressad limesaft, salt och peppar. Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla dem med honungsblandningen.
  4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 50 minuter. Ös kycklingen med sojablandningen då och då. Kycklingklubbornas innertemperatur ska vara 82˚C. Tiden kan variera beroende på hur stora de är.
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Strimla kålen och fräs den i oljan. Rör i sesamfrö och sweet chili.
  7. Servera kycklingklubborna med sesamkålen och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 kycklingklubbor
  • 1 dl honung
  • 1 dl japansk soja
  • 1 lime
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 4 port ris
  • 1/2 litet vitkålshuvud
  • 3 msk matolja
  • 4 msk sesamfrö
  • 1 dl sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3282 kJ / 785 kCal