Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Risnudlar med ostronskivling är en nudelsoppa som får en fin nötig smak av sesamolja. Soppan går snabbt att tillaga och med illande gröna sockerärter och rosa räkor blir det en färgglad matig soppa med tydlig asiatisk touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ta bort någon cm av foten på ostronskivlingen. Dela den i lika stora bitar.
  2. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint. Skala och riv vitlöken. Strimla sockerärterna på längden.
  3. Koka risnudlarna i grönsaksbuljongen tillsammans med purjolöken 2-3 minuter.
  4. Vänd ner sockerärterna och sesamoljan.
  5. Stek ostronskivlingen knapriga i matoljan, tillsätt vitlöken mot slutet. Smaksätt med salt och peppar. Strö svampen över nudlarna.
  6. Servera nudlarna som de är eller tillsätt räkor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad utan räkor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g ostronskivling
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärtor
  • 4 port risnudlar
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • salt och peppar
  • ev räkor till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1130 kJ / 269 kCal