Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

18
0
Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Risnudlar med ostronskivling är en nudelsoppa som får en fin nötig smak av sesamolja. Soppan går snabbt att tillaga och med illande gröna sockerärter och rosa räkor blir det en färgglad matig soppa med tydlig asiatisk touch.

Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
250 g ostronskivling
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g sockerärtor
4 port risnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk sesamolja
1 msk matolja
peppar
300 - 400 g frysta räkor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. 
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar. 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1740 KJ / 414 kCal
Fett 10 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 44 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden