Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
0
Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Risnudlar med ostronskivling är en nudelsoppa som får en fin nötig smak av sesamolja. Soppan går snabbt att tillaga och med illande gröna sockerärter och rosa räkor blir det en färgglad matig soppa med tydlig asiatisk touch.

Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Ingredienser

4 portioner
250 g  ostronskivling
1   purjolök
2   vitlöksklyftor
150 g  sockerärtor
4   port risnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
12 dl  grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk  sesamolja
1 msk  matolja
peppar
300 - 400 g  frysta räkor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. 
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar. 

 

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1740 KJ / 414 kCal
Fett10 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Vegansk sill på ostronskivling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tryffelrisotto med ostronskivling och pancetta
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampramen med tonfisk och pocherade ägg
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vegonuggets med teriyakinudlar och wokade grönsaker
Betyg 4.1 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Udonnudlar med kimchi
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga