Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter
Risnudlar med ostronskivling är en nudelsoppa som får en fin nötig smak av sesamolja. Soppan går snabbt att tillaga och med illande gröna sockerärter och rosa räkor blir det en färgglad matig soppa med tydlig asiatisk touch.
Ingredienser
4 portioner
250 g ostronskivling
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
150 g sockerärtor
4 port risnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 msk sesamolja
1 msk matolja
peppar
300 - 400 g frysta räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1740 KJ / 414 kCal
Fett10 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer