Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Risnudlar med ostronskivling, purjolök och sockerärter

Risnudlar med ostronskivling är en nudelsoppa som får en fin nötig smak av sesamolja. Soppan går snabbt att tillaga och med illande gröna sockerärter och rosa räkor blir det en färgglad matig soppa med tydlig asiatisk touch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Ta bort någon cm av foten på ostronskivlingen. Dela den i lika stora bitar.
  3. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint. Skala och riv vitlöken. Strimla sockerärterna på längden.
  4. Koka nudlarna i grönsaksbuljongen tillsammans med purjolöken 2-3 minuter.
  5. Vänd ner sockerärterna och sesamoljan.
  6. Stek ostronskivlingen knapriga i matoljan, tillsätt vitlöken mot slutet. Smaksätt med peppar. Strö svampen över nudlarna.
  7. Servera nudlarna med räkorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein. 
Gör glutenfri: välj risnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar. 

 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g ostronskivling
  • 1 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 150 g sockerärtor
  • 4 port risnudlar eller nudlar (gärna fullkorn)
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk matolja
  • peppar
  • 300 - 400 g frysta räkor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1740 kJ / 414 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer