Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

0
0 Klimatsmart
Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

Om man vill att middagen snabbt ska stå på bordet är denna rätt perfekt! Använd dig av färdiga minivårrullar som värms i ugnen och som du sen serverar tillsammans med risnudlar, krispiga morötter och gurka och fräscha ärtskott. Glöm dock inte ingefäradippen, då den gör halva rätten!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2020

Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
2
förp vegetariska minivårrullar (à 400 g)
4
port risnudlar
1/2
påse morötter (à 500 g)
1/2
gurka
100 g
solros- eller ärtskott

Dippsås

1
lime
1 msk
riven ingefära
1
vitlöksklyfta
3 msk
japansk soja
1 msk
vatten
1/2 msk
rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Servera gärna med salta jordnötter eller annan salt nöt.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3202 KJ / 766 kCal
Fett 28 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 115 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept