Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

10
1
Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

Om man vill att middagen snabbt ska stå på bordet är denna rätt perfekt! Använd dig av färdiga minivårrullar som värms i ugnen och som du sen serverar tillsammans med risnudlar, krispiga morötter och gurka och fräscha ärtskott. Glöm dock inte ingefäradippen, då den gör halva rätten!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

Ingredienser

4 portioner
2 förp vegetariska minivårrullar (à 400 g)
4 port risnudlar
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 gurka
100 g solros- eller ärtskott

Dippsås

1 lime
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1 msk vatten
1/2 msk rapsolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Gör så här

Tips

Servera gärna med salta jordnötter eller annan salt nöt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Lisa

2021-09-16

Jättegod och enkel rätt precis som den är men kommer nog lägga till salta jordnötter nästa gång för lite mer crunch :)

Näringsvärde per portion

Energi 3202 KJ / 766 kCal
Fett 28 g
Salt 4.9 g
Kolhydrater 115 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden