Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott
Om man vill att middagen snabbt ska stå på bordet är denna rätt perfekt! Använd dig av färdiga minivårrullar som värms i ugnen och som du sen serverar tillsammans med risnudlar, krispiga morötter och gurka och fräscha ärtskott. Glöm dock inte ingefäradippen, då den gör halva rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021
Ingredienser
4 portioner
2 förp vegetariska minivårrullar (à 400 g)
4 port risnudlar
1/2 påse morötter (à 500 g)
1/2 gurka
100 g solros- eller ärtskott
Dippsås
1 lime
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
3 msk japansk soja
1 msk vatten
1/2 msk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3202 KJ / 766 kCal
Fett28 g
Salt4.9 g
Kolhydrater115 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod och enkel rätt precis som den är men kommer nog lägga till salta jordnötter nästa gång för lite mer crunch :)
Lisa
2021-09-16