UNDER 30 MIN | Medel

Vårrullar med ingefärsdipp och ärtskott

Om man vill att middagen snabbt ska stå på bordet är denna rätt perfekt! Använd dig av färdiga minivårrullar som värms i ugnen och som du sen serverar tillsammans med risnudlar, krispiga morötter och gurka och fräscha ärtskott. Glöm dock inte ingefäradippen, då den gör halva rätten!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Värm vårrullarna mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala morötterna och hyvla dem till tunna remsor med potatisskalare eller mandolin. Dela gurkan på längden och skiva den tunt. 
  5. Dippsås: Pressa saften från limen. Skala och riv ingefära och vitlök fint på ett rivjärn. Blanda limesaft, ingefära och vitlök med soja, vatten och olja. 
  6. Servera vårrullarna med nudlar, morötter, gurka, ärtskott och dippsås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vårrullarna.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Tips

Servera gärna med salta jordnötter eller annan salt nöt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp vegetariska minivårrullar (à 400 g)
  • 4 port risnudlar
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 1/2 gurka
  • 100 g solros- eller ärtskott
Dippsås
  • 1 lime
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk japansk soja
  • 1 msk vatten
  • 1/2 msk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3202 kJ / 766 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept