Mustig lammragu
En mustig lammragu som är härligt mättande. Lammköttet blir mört av att puttra ihop med passerade tomater och buljong före de frästa grönsakerna tillsätts. Servera din ragu med en italiensk mjukost och hemmagjord gnocchi.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008
Ingredienser
6 portioner
800 g finskuret lammkött (av tex stek)
olivolja till stekning
8 dl vatten
3 kycklingbuljongtärningar
2 burkar passerade tomater (à 400 g)
2 rödlökar
300 g rotselleri
300 g morötter
3 msk tomatpuré
1 - 1 1/2 tsk paprikapulver
1 krm kryddpeppar
ca 1/2 kruka oregano
ca 1/2 kruka mejram
rivet skal från 2 citroner
salt
peppar
250 g ricottaost till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2361 KJ / 564 kCal
Kommentarer
Mycket god gryta som jag gjort massor av gånger och alla gäster älskar den!!!
Helena
2019-02-16Otroligt god gryta både vardag och fest. Vi åt med bulgur istället och mindre kött och drygade ut det med kikärtor!
Johanna
2019-02-16