Mustig lammragu

14
2
Mustig lammragu

En mustig lammragu som är härligt mättande. Lammköttet blir mört av att puttra ihop med passerade tomater och buljong före de frästa grönsakerna tillsätts. Servera din ragu med en italiensk mjukost och hemmagjord gnocchi.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Mustig lammragu

Ingredienser

6 portioner
800 g finskuret lammkött (av tex stek)
olivolja till stekning
8 dl vatten
3 kycklingbuljongtärningar
2 burkar passerade tomater (à 400 g)
2 rödlökar
300 g rotselleri
300 g morötter
3 msk tomatpuré
1 - 1 1/2 tsk paprikapulver
1 krm kryddpeppar
ca 1/2 kruka oregano
ca 1/2 kruka mejram
rivet skal från 2 citroner
salt och peppar
250 g ricottaost till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningarna. Uteslut ricottan.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningarna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Helena

2019-02-16

Mycket god gryta som jag gjort massor av gånger och alla gäster älskar den!!!

Johanna

2019-02-16

Otroligt god gryta både vardag och fest. Vi åt med bulgur istället och mindre kött och drygade ut det med kikärtor!

Näringsvärde per portion

Energi 2361 KJ / 564 kCal
Läs mer om näringsvärden