Mustig lammragu

Betyg 2.8 av 5.
15 personer har röstat
2
Mustig lammragu

En mustig lammragu som är härligt mättande. Lammköttet blir mört av att puttra ihop med passerade tomater och buljong före de frästa grönsakerna tillsätts. Servera din ragu med en italiensk mjukost och hemmagjord gnocchi.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2008

Mustig lammragu

Ingredienser

6 portioner
800 g  finskuret lammkött (av tex stek)
olivolja till stekning
8 dl  vatten
3   kycklingbuljongtärningar
2   burkar passerade tomater (à 400 g)
2   rödlökar
300 g  rotselleri
300 g  morötter
3 msk  tomatpuré
1 - 1 1/2 tsk  paprikapulver
1 krm  kryddpeppar
ca 1/2   kruka oregano
ca 1/2   kruka mejram
rivet skal från 2   citroner
salt och peppar
250 g  ricottaost till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningarna. Uteslut ricottan.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningarna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god gryta som jag gjort massor av gånger och alla gäster älskar den!!!

Helena

2019-02-16

Otroligt god gryta både vardag och fest. Vi åt med bulgur istället och mindre kött och drygade ut det med kikärtor!

Johanna

2019-02-16

Näringsvärde per portion

Energi2361 KJ / 564 kCal

Testa liknande recept

Lammgryta med plommon och lime
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
94 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Favasoppa med blåstång
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammrackabajsare
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk blodpudding
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga