Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mustig lammragu

En mustig lammragu som är härligt mättande. Lammköttet blir mört av att puttra ihop med passerade tomater och buljong före de frästa grönsakerna tillsätts. Servera din ragu med en italiensk mjukost och hemmagjord gnocchi.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttet i olivolja, lite åt gången, tills det fått färg runt om. Lägg över i en stor gryta. Häll lite kycklingbuljong i stekpannan för att få med all god sky och häll sedan all buljong över köttet i grytan.
  2. Tillsätt tomaterna i grytan och koka upp. Sänk värmen och låt puttra under lock i ca 1 1/2 timme, eller tills köttet känns mört och ragun är tjock.
  3. Skala och grovhacka grönsakerna. Fräs dem i olivolja tills de mjuknat. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och kryddpeppar. Låt fräsa några minuter.
  4. Tillsätt grönsakerna i grytan och låt puttra i ytterligare 10 minuter. Tillsätt örtkryddor och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan med ricotta och gärna Hemgjord gnocchi.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i buljongtärningarna. Uteslut ricottan.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningarna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g finskuret lammkött (av tex stek)
  • olivolja till stekning
  • 8 dl vatten
  • 3 kycklingbuljongtärningar
  • 2 burkar passerade tomater (à 400 g)
  • 2 rödlökar
  • 300 g rotselleri
  • 300 g morötter
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm kryddpeppar
  • ca 1/2 kruka oregano
  • ca 1/2 kruka mejram
  • rivet skal från 2 citroner
  • salt och peppar
  • 250 g ricottaost till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2361 kJ / 564 kCal
Läs mer om näringsvärden