Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Varmrökt potatissallad

En potatissallad med rökta potatisar, som du röker själv i grillen. Ricotta är en riktig favorit till sommarens potatissallad, världens snabbaste sås!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba eller skala potatisarna. Förkoka dem ca 10 minuter i saltat vatten. Låt potatisen rinna av.
  2. Rök potatisarna på låg värme, cirka 90˚C, 1 timme. Du kan också koka dem klara och röka dem snabbt med glödande björkved i klotgrillen. Lägg inte potatisarna rakt över glöden utan vid sidan av.
  3. Ansa och skiva löken. Du kan också grilla lökarna hela och sedan skära dem i större bitar.
  4. Skölj spenaten eller strimla salladen.
  5. Snitta kryss i potatisarna och tryck till dem så att de spricker upp, som bakpotatisar.
  6. Lägg upp på ett fat tillsammans med löken och de gröna bladen. Klicka över ricottan och salta lätt.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

 

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ricottan till laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ricottan till mjölkfritt alternativ, t ex tofu, eller uteslut den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis
  • 2 knipplökar
  • 2 nävar gröna blad, som färsk spenat och isbergssallad
  • 100 g ricottaost
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 843 kJ / 198 kCal