Pastagratäng med kyckling och ricotta
Idag serveras en smarrig pastagratäng med härliga ingredienser som kycklingfärs, ricotta och basilika. Under tiden den står i ugnen hinner bordet dukas, för när gratängen är klar är den godast att servera rykande het.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater med chili (à 390 g)
2 dl vatten
1 förp färsk basilika (à 20 g)
250 g ricottaost
1/2 dl vatten
2 msk olivolja
Till servering
225 g salladsmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2768 KJ / 662 kCal
Fett24 g
Salt1.4 g
Kolhydrater62 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur är det med varmluft jämfört med vanlig ugn? Ska man minska tiden eller graderna? Mvh Petra
Petra
2024-11-11Hej Petra! Om du använder varmluft så räcker nog 200 grader. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-12Gott och enkelt. Smakade bra med ricotta. Inte sista gången denna rätt görs. / Gunnar
Gunnar
2024-06-24Gjorde storkok för flera middagar till veckan. Gick hem hos hela familjen. Gör vi igen.
Susan
2024-05-05