Tomattarte på smördeg

Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat
7
Tomattarte på smördeg

Ta tillvara säsongens tomater i olika färg och form och laga en tarte med ricottaost och tomat. Resultatet blir en vacker paj med tomater i fokus som passar både som förrätt eller middagens huvudnummer.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Tomattarte på smördeg

Ingredienser

8 bufféportioner
1 förp kyld smördeg à 280 g (gärna glutenfri)
125 g ricottaost
1 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 - 4 tomater (gärna i olika färger)
2 msk hackade färska örter (t ex rosmarin. basilika och timjan)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Detta blev jättebra. Jag tog de tomater vi hade skördat dvs körsbärstomater.

Mitra

2024-10-03

Hej, går det att förbered denna dagen innan eller blir den saggig då?

Theréz

2024-06-09

Hej Theréz! Den kommer tyvärr inte hålla sig frasig om den görs dagen innan. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-10

Denna är fantastiskt god. Har gjort den flera gånger och håller med ta en burk ricotta blir lite saftigare då.

Caroline

2021-09-17

Testa liknande recept

Galette med jordärtskocka och ricotta
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Baguette med mortadella, örtricotta, pecorino och rucola
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Surdegstoast med örtricotta och stekta tomater
Betyg 4.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryska gnocchi med lufttorkad skinka
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Små smördegspajer med lax och ricotta
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lökgalette
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga