Ta tillvara säsongens tomater i olika färg och form och laga en tarte med ricottaost och tomat. Resultatet blir en vacker paj med tomater i fokus som passar både som förrätt eller middagens huvudnummer.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Byt ricotta mot laktosfri färskost.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna är fantastiskt god. Har gjort den flera gånger och håller med ta en burk ricotta blir lite saftigare då.
Caroline
2021-09-17Supergott! Använd 250g ricotta istället, blir kanon.
Oscar
2021-08-05Väldigt god smördeg. Den kommer jag köpa fler gånger. Däremot ändrade jag lite i receptet. Av misstag tog jag 250 g ricottaost istället 125 som står i receptet. Det misstaget TÄNKER JAG GÖRA till nästa gång. Jag tog vad jag hade hemma i tomatväg och då fick det bli små halverade plommontomater. Det kommer jag använda fortsättningsvis och adderade soltorkade tomater som jag strimlade. Förutom detta så förstekte jag lite lätt bacon och klyftad gul lök som jag toppade ovanpå, kryddade upp den ytterligare med chiliflakes och satte in i ugnen. Efteråt ringlade jag lite olivolja och toppade med krispig rucculasallad. De små söta tomaterna blev en fin kontrast till det salta baconet. Förutom detta så följde jag receptet men man kan väl knappast kalla den tomattarte efter denna självsvådliga behandling. Tiden i ugnen passade perfekt.
Yvonne
2021-07-12