Kyckling med zucchini- och fänkålssallad
Den oväntade, men väldigt goda smakkombinationen i den här rätten är en sallad av tunt hyvlad zucchini och fänkål tillsammans med schalottenlök och persilja. Till detta serveras kycklingfiléer med rökig bbq-smak som du först bryner och som sedan får gå klart i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
600 g kycklingfilé
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 dl rökig bbq-sås
4 port kulpotatis
smör eller olja
1 zucchini (à ca 300 g)
1 fänkål
2 bananschalottenlökar
1 kruka persilja
2 msk vitvinsvinäger
4 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2416 KJ / 575 kCal
Fett27 g
Salt3.28 g
Kolhydrater37 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer