Laxburgare med majssalsa och sötpotatis
Sötpotatis, lax och en fräsch majssalsa serverade i hamburgerbröd bakade med potatis för extra fint bröd. Servera laxburgarna med krispig sötpotatis som tillagas i ugnen.
Ingredienser
4 portioner
Sötpotatis
800 g sötpotatis
2 msk neutral rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Laxburgare
600 g laxfilé
1 dl honungsmarinad bbq-sås
4 hamburgerbröd (gärna potatishamburgerbröd)
2 dl crème fraiche
65 g babyspenat
Majssalsa
1 förp salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
skal och saft av 2 lime
2 förp majskorn (à 160 g)
250 g fryst mango
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4407 KJ / 1052 kCal
Fett53 g
Salt3.3 g
Kolhydrater96 g
Protein42 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer