Laxburgare med majssalsa och sötpotatis

2
0
Laxburgare med majssalsa och sötpotatis

Sötpotatis, lax och en fräsch majssalsa serverade i hamburgerbröd bakade med potatis för extra fint bröd. Servera laxburgarna med krispig sötpotatis som tillagas i ugnen.

Laxburgare med majssalsa och sötpotatis

Ingredienser

4 portioner

Sötpotatis

800 g sötpotatis
2 msk neutral rapsolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Laxburgare

600 g laxfilé
1 dl honungsmarinad bbq-sås
4 hamburgerbröd (gärna potatishamburgerbröd)
2 dl crème fraiche
65 g babyspenat

Majssalsa

1 förp salladslök (à 125 g)
1 kruka koriander
skal och saft av 2 lime
2 förp majskorn (à 160 g)
250 g fryst mango
1 msk olivolja
1/2 tsk salt

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen och hamburgerbröden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria hamburgerbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4407 KJ / 1052 kCal
Fett 53 g
Salt 3.3 g
Kolhydrater 96 g
Protein 42 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden