Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Luffarbiff med BBQ-kål och limesyrad lök

Ett riktigt smarrigt recept på grillad luffarbiff - en mör köttbit som är perfekt substitut till oxfilé. Här har vi grillat biffen på hög värme och serverar med syrad rödlök och grillad spetskål med schalottenlök och BBQ-sås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Syrad lök: Skala, dela och skiva lökarna. Pressa saften ur limen och blanda med löken. Låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  2. BBQ-kål: Ansa och skär kålen i klyftor. Skala och skiva schalottenlökarna. Lägg kål och lök på ett dubbelvikt folieark, ca 30x40 cm. Klicka över smöret och häll över BBQ-såsen. Krydda med salt och peppar. Vik ihop till ett paket och grilla på indirekt värme ca 30 minuter.
  3. Luffarbiff: Pensla köttet med olivoljan och grilla på direkt värme någon minut på varje sida och låt vila ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med syrad lök, BBQ-kål och valfria tillbehör.

För alla

Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
Syrad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 lime
BBQ-kål
  • ca 600 g spetskål
  • 4 bananschalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl rökig bbq-sås
  • salt och svartpeppar
Luffarbiff
  • 1 msk olivolja
  • 600 g luffarbiff
  • ugn & grillfolie
Till servering
  • t ex. bröd potatis och gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer