BBQ kyckling med potatisgratäng och gurksallad
Kycklinglårfilé i sig har mycket smak här kryddas de dessutom lite extra av barbequesås. Medan potatisgratängen värms i ugnen steker eller grillar du kycklingen och blandar en fin sallad på gurka, salladslök och ärtskott.
Ingredienser
6 portioner
900 g kycklinglårfilé
1 1/2 dl bbq-sås
800 g färsk potatisgratäng
150 g fetaost
1 gurka
1 förp salladslök (à 125 g)
skal och saft av 1/2 citron
1 förp ärtskott (à 100 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2007 KJ / 479 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater31 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Undvik plastpåse för miljöns skull och lägg kycklingen i en bunke istället. Den stunden klarar de sig bra i kylen. Annars brukar jag ibland använda plasttråget som kycklingen kommer i och då räcker det med en plastpåse.
Ola
2023-11-01