Kyckling med tacomos

35
20 Klimatsmart
Kyckling med tacomos

Här serveras ugnstekta kycklingfiléer med ett mos utöver det vanliga. Bryn först kycklingen till en fin färg innan de går in i ugnen. Under tiden kokar du potatisen mjuk för att sedan stöta och vispa ned varm mjölk samt tacokrydda. Servera den saftiga kycklingen med tacomoset och toppa med haricot vertes. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2018

Kyckling med tacomos

Ingredienser

4 portioner

Tacomos

900 g potatis
2 dl mjölk
2 msk taco kryddmix (finns olika smaker/fabrikanter)

Kyckling

8 kycklinglårfiléer
salt
peppar
1 msk olivolja

Bönor

150 g haricots verts (bönor)

För alla

Kontrollera noga innehållet i taco kryddmixen.
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Råstek haricots vertsen med vitlök i smör i en stekpanna, krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Cecilia

2018-03-07

Tacomoset var ingen höjdare, smakade torrt mos med torra kryddor och utseendet ska vi inte prata om. Tycker kycklinglårfilé var god men gärna med vanligt mos, ris och så någon god fräsch sås till.

Tina

2018-03-05

Men ni har ju svarat samma sak till alla...att smaken är som baken....men visst skämtar ni? Det smakde inte bra alls samt dålig kvalite på hela rätten. Ni kunde tex svarat på varje kommentar ich inte bara kopierat samma svar!

Redaktionen ICAse

2018-03-05

Hej Tina! Ber om ursäkt för det! Vi har verkligen tagit till oss era synpunkter och förstått att detta recept ej uppskattades. Hälsningar ICAs matkasse

Johanna

2018-03-02

Tycker att kvaliteten på den kycklinglårfilé ni skickar är alldeles för dålig. Efter att ha skurit bort allt skräp blev det inte mycket kvar. Ett av de sämsta recepten hittills. Varför inte skicka kycklingbröstfiléer oftare som är mycket godare?

Redaktionen ICAse

2018-03-06

Hej Johanna! Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar. När vi skriver recept till ICAs Matkasse försöker vi se till hela djuret. När det gäller kyckling använder vi oftast filé. Men ibland använder vi kycklinglårfilé eller benartiklar. Kycklinglårfilé är en detalj med mycket fett på som lämpar sig bra att steka då fettet smälter och ger ytterligare smak till maträtten. Fettet behöver man sedan inte äta. Hoppas du gillade receptet denna gång och att du i framtiden också kommer uppskatta matkassen. Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar. Hälsningar ICAs Matkasse

Näringsvärde per portion

Energi 2173 KJ / 518 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 47 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden