Tacopaj med sojafärs och syrlig bönsalsa
Fredagsmyset är räddat med denna enkla vegetariska tacopaj! Under tiden som pajen är i ugnen kokar du färska haricots verts och blandar dem med majs och en syrlig limedressing. Trevlig helg!
Ingredienser
4 portioner
Paj
250 g färsk pajdeg
4 tomater
600 g sojafärs
1 msk rapsolja
1 påse taco kryddmix (à 28 g)
2 ägg
2 dl mandeldryck
1 dl riven ost
Bönsalsa
150 g färska haricots verts (bönor)
150 g majskorn
1 lime , 2 msk juice
1 msk rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2989 KJ / 714 kCal
Fett36 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Tycker att man behöver minska sojafärs 300g. Annars super gott!
Nalleli
2020-08-26