Vegansk tacofärs på nötter

21
6 Klimatsmart
Vegansk tacofärs på nötter

Dags för tacos! Laga en fantastisk och smakrik vegansk tacofärs på nötter att fylla tacobröden med. Färsen görs på mixade mandlar, cashewnötter och solroskärnor, som steks och smaksätts med tacokrydda och tomatpuré.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Vegansk tacofärs på nötter

Ingredienser

4 portioner
2 dl
sötmandlar
1 dl
cashewnötter
1 dl
solroskärnor
ca 1 - 2 msk
taco kryddmix
2 msk
tomatpuré
2 msk
rapsolja
ca 2 dl
vatten

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Marie

2019-10-13

Verkligen gott! Jättebra vegoalternativ.

Sabina

2019-07-14

Bytte solrosfrön mot hasselnötter vilket gjorde sen ännu bättre!

Tove

2019-01-20

Hade ingen cashew men det blev jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1900 KJ / 454 kCal
Fett 38 g
Salt 0.94 g
Kolhydrater 12 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept