Vegansk tacofärs på nötter
Dags för tacos! Laga en fantastisk och smakrik vegansk tacofärs på nötter att fylla tacobröden med. Färsen görs på mixade mandlar, cashewnötter och solroskärnor, som steks och smaksätts med tacokrydda och tomatpuré.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 dl sötmandlar
1 dl cashewnötter
1 dl solroskärnor
ca 1 - 2 msk taco kryddmix
2 msk tomatpuré
2 msk rapsolja
ca 2 dl vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1900 KJ / 454 kCal
Fett38 g
Salt0.94 g
Kolhydrater12 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Även icke-veganerna gillade det.
Pia
2024-12-01Verkligen gott! Jättebra vegoalternativ.
Marie
2019-10-13Bytte solrosfrön mot hasselnötter vilket gjorde sen ännu bättre!
Sabina
2019-07-14