Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Snabba vegotacos med tomater och majs

En busenkel taco på svarta bönor. Tillsammans med söta majskorn, tomat och lite tacosmaksatt crème fraiche har du middagen serverad under en halvtimma. Lätt att laga och lika lätt att variera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Häll av majsen.
  2. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i tärningar.
  3. Fräs löken mjuk i oljan i en stekpanna. Krydda med spiskummin och paprikapulver. Rör i bönor, chilisås och vatten. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  4. Servera bönfräset med tortillabröd, tomater, majs och crème fraiche.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och smaksätt med tacokrydda.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med tacokrydda.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp svarta bönor (à 390 g)
  • 340 g majskorn
  • 1 gul lök
  • 4 tomater
  • 12 tortillabröd (medium)
  • 2 dl lätt crème fraiche med tacosmak
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 dl chilisås
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3458 kJ / 828 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer