Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
0
Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis

Kvällens kräm, gjord på tapenade och crème fraiche kommer du vilja svänga ihop till mycket mer än bara kyckling! En perfekt blandning mellan det milda och det salta passar som handen i handsken ihop med den ugnssteka kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna. Hoppas det ska smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
2 morötter
1 msk olja
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl tapenade på soltorkade tomater
1 förp huvudsallad
640 g kycklingfiléer
1/2 msk olja
1 tsk torkad timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2426 KJ / 581 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater50 g
Protein45 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med krämig kyckling och haricots verts
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gul kyckling med ris
Betyg 4.2 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med gräddsås och pressgurka
Betyg 4.3 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med salsa verde och oliver
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med salsa verde
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med salsa verde och kyckling
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga