Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis

6
0
Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis

Kvällens kräm, gjord på tapenade och crème fraiche kommer du vilja svänga ihop till mycket mer än bara kyckling! En perfekt blandning mellan det milda och det salta passar som handen i handsken ihop med den ugnssteka kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021

Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna amandine)
2
morötter
1 msk
olja
-
salt
-
peppar
2 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
tapenade på soltorkade tomater
1
förp huvudsallad
640 g
kycklingfiléer
1/2 msk
olja
1 tsk
torkad timjan

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.  
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Stek en krossad vitlöksklyfta med kycklingen för lite extra smak.
Potatis och morötter behöver inte skalas, de är så väl tvättade och skalet är nyttigt. Dessutom får man ut mer mat istället för att slänga skalen.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2426 KJ / 581 kCal
Fett 21 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 50 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept