Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis
Kvällens kräm, gjord på tapenade och crème fraiche kommer du vilja svänga ihop till mycket mer än bara kyckling! En perfekt blandning mellan det milda och det salta passar som handen i handsken ihop med den ugnssteka kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna amandine)
2 morötter
1 msk olja
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl tapenade på soltorkade tomater
1 förp huvudsallad
640 g kycklingfiléer
1/2 msk olja
1 tsk torkad timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2426 KJ / 581 kCal
Fett21 g
Salt1.5 g
Kolhydrater50 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer