Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater

15
3 Klimatsmart
Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater

Enkelt är absolut gott! Färs och lök steks i en panna innan den späds ut med grädde och smaksätts med tapenade på soltorkade tomater. Hyvlade morötter blandas med babyspenat, och allt äts tillsammans med lite durumvete. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2021

Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater

Ingredienser

4 portioner
4
port matvete (gärna durumvete)
1
rödlök
1 msk
olja
500 g
kycklingfärs
2 1/2 dl
växtbaserad matlagningsgrädde
1/2
förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
-
salt
-
peppar
2
förp snackmorötter (à 150 g)
65 g
babyspenat

För alla

Kontrollera noga innehållet i tapenaden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut durumvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris. Välj glutenfri havrebaserad grädde.

Gör så här

Tips

Om morötterna är noggrant tvättade så behöver de inte skalas. I långa loppet sparar det kilovis med morötter och pengar i våra plånböcker.

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Johanna

2021-04-13

Riktigt gott och uppskattat av både vuxna och barn i familjen. Tips! För att göra rätten än mer "italiensk" och även för att lura i barnen mer grönsaker så fräste jag med en stor riven morot i grytan och rörde även ner 125g hackade körsbärstomater och kryddade med färsk timjan. Blev toppen!

Anna lena

2021-01-13

Snabblagat och riktigt gott! Fräscht!

Emelie

2021-01-13

Mycket enkelt att tillaga. Det går fort och det blir väldigt gott.

Näringsvärde per portion

Energi 2420 KJ / 576 kCal
Fett 23 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 53 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept