Kycklingsfärsgryta med soltorkade tomater
Enkelt är absolut gott! Färs och lök steks i en panna innan den späds ut med grädde och smaksätts med tapenade på soltorkade tomater. Hyvlade morötter blandas med babyspenat, och allt äts tillsammans med lite durumvete. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete (gärna durumvete)
1 rödlök
1 msk olja
500 g kycklingfärs
2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1/2 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
salt
peppar
2 förp snackmorötter (à 150 g)
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2420 KJ / 576 kCal
Fett23 g
Salt2.2 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vet ni hur roligt det är att försöka hyvla små snackmorötter med en potatisskalare? Inte roligt alls enligt min sambo som fick äran. 😂 Väldigt gott recept dock! Hällde i lite fond för lite mer djup i smaken, men kommer absolut att lagas igen! 👍
Angelica
2022-02-09Riktigt gott och uppskattat av både vuxna och barn i familjen. Tips! För att göra rätten än mer "italiensk" och även för att lura i barnen mer grönsaker så fräste jag med en stor riven morot i grytan och rörde även ner 125g hackade körsbärstomater och kryddade med färsk timjan. Blev toppen!
Johanna
2021-04-13Snabblagat och riktigt gott! Fräscht!
Anna lena
2021-01-13