UNDER 30 MIN | Enkel

Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème

Om du är sugen på tapas är den här mackan ett väldigt trevligt inslag – stekt levainbröd toppas med tomatcrème, olivtapenade, charkmixen Tapas de España och rödbetsskott. Servera med goda tillbehör, som marinerade kronärtskockor och snacksmorötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1. Tomatcrème: Rör samman majonnäs och tapenade och smaka av med salt.
2. Macka: Skala och dela vitlöksklyftan på mitten och gnid snittytorna mot brödskivorna. Stek bröden gyllene i olivoljan i en stekpanna.
3. Bred olivtapenade på bröden, lägg på Tapas de España: chorizo, skinka och lomo. Toppa med rödbetsskott.
4. Till servering: Servera med tomatcrème, marinerade kronärtskockor och snackmorötter.

För alla

Gör glutenfri: använd lämpligt specialbröd.
Gör laktosfri: använd äkta majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: använd äkta majonnäs.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatcrème
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl tapenade med soltorkade tomater
  • salt
Tapasmacka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor vetelevain
  • 2 msk olivolja
  • 130 g tapenade (på svarta oliver)
  • 150 g lufttorkad skinka, chorizosalami (gärna Tapas de España)
  • 1 dl rödbetsskott
Till servering
  • marinerade kronärtskockor
  • snackmorötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3037 kJ / 725 kCal