Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème

Om du är sugen på tapas är den här mackan ett väldigt trevligt inslag – stekt levainbröd toppas med tomatcrème, olivtapenade, charkmixen Tapas de España och rödbetsskott. Servera med goda tillbehör, som marinerade kronärtskockor och snacksmorötter.

Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème

Ingredienser

4 portioner

Tomatcrème

2 dl  majonnäs
1/2 dl  tapenade med soltorkade tomater
salt

Tapasmacka

1   vitlöksklyfta
4   skivor vetelevain
2 msk  olivolja
130 g  tapenade (på svarta oliver)
150 g  lufttorkad skinka, chorizosalami (gärna Tapas de España)
1 dl  rödbetsskott

Till servering

marinerade kronärtskockor
snackmorötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3037 KJ / 725 kCal
Fett57 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Krämig äggröra med chorizochips
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nougattoast med jordgubbar och apelsin
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabmacka med vitlöksdipp och snackgurka
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Macka med halloumi, grön ärt- och cashewspread
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Beef chili sandwich med nachos, salsa och dip
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga