Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème
![Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_149842/cf_259/tapasmacka_med_kallskuret_och_soltorkad_tomatcrème.jpg)
Om du är sugen på tapas är den här mackan ett väldigt trevligt inslag – stekt levainbröd toppas med tomatcrème, olivtapenade, charkmixen Tapas de España och rödbetsskott. Servera med goda tillbehör, som marinerade kronärtskockor och snacksmorötter.
![Tapasmacka med kallskuret och soltorkad tomatcrème](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_149842/cf_259/tapasmacka_med_kallskuret_och_soltorkad_tomatcrème.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Tomatcrème
2 dl majonnäs
1/2 dl tapenade med soltorkade tomater
salt
Tapasmacka
1 vitlöksklyfta
4 skivor vetelevain
2 msk olivolja
130 g tapenade (på svarta oliver)
150 g lufttorkad skinka, chorizosalami (gärna Tapas de España)
1 dl rödbetsskott
Till servering
marinerade kronärtskockor
snackmorötter
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen och tapenaden.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3037 KJ / 725 kCal
Fett57 g
Salt4 g
Kolhydrater37 g
Protein13 g
Kommentarer