Broccolisoppa med rostade tomatmackor
Nog för att denna soppa är matig, men inte har vi nöjt oss för det. Medan soppan kokas samman gör du enkelt några välsmakande mackor vid sidan, med både tapenade och bifftomat. Hoppas det ska smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2021
Ingredienser
4 portioner
Broccolisoppa
1 gul lök
1 bakpotatis (à ca 300 g)
400 g broccoli (gärna broccolocco)
1 msk rapsolja
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
Mackor
1 bifftomat
1 ask krasse (á 100 g)
8 skivor medelhavsbröd
1 förp tapenade soltorkade tomater (à 130 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2004 KJ / 482 kCal
Fett21 g
Salt5 g
Kolhydrater54 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och värmande soppa! Krydda med lite chiliflakes för att få lite extra hetta.
Rebecca
2021-03-09Så enkelt med mackorna till men de blev verkligen topp till :)
Lisa
2020-11-05