Broccolisoppa med rostade tomatmackor

11
2 Klimatsmart
Broccolisoppa med rostade tomatmackor

Nog för att denna soppa är matig, men inte har vi nöjt oss för det. Medan soppan kokas samman gör du enkelt några välsmakande mackor vid sidan, med både tapenade och bifftomat. Hoppas det ska smaka!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2020

Broccolisoppa med rostade tomatmackor

Ingredienser

4 portioner

Broccolisoppa

1
gul lök
1
bakpotatis (à ca 300 g)
400 g
broccoli (gärna broccolocco)
1 msk
rapsolja
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
-
salt
-
peppar

Mackor

1
bifftomat
1
ask krasse
8
skivor medelhavsbröd
130 g
tapenade soltorkade tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, brödet och tapenaden.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havregrädde. Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Krydda gärna soppan med 1 tsk mortlat fänkålsfrö (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Rebecca

2021-03-09

God och värmande soppa! Krydda med lite chiliflakes för att få lite extra hetta.

Lisa

2020-11-05

Så enkelt med mackorna till men de blev verkligen topp till :)

Näringsvärde per portion

Energi 2004 KJ / 482 kCal
Fett 21 g
Salt 5 g
Kolhydrater 54 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept