Kyckling med slaw på pak choi och sesamfrö
Att göra en slaw på pak choi är minst sagt en god, för att inte säga smarrig, idé. Denna krämiga slaw bör få ta stor plats på tallriken, bredvid kokt ris och stekt kycklingfilé. Pressa över lite syrlig limesaft så har vi en komplett rätt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Pak choi slaw
250 g pak choi
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1/2 tsk salt
3 msk sesamfrö
1 dl majonnäs
1 1/2 msk japansk soja
4 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1/2 msk olja
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2528 KJ / 603 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skar upp kycklingfilén i lagom stora slice för att det skulle gå lite fortare. Grymt gott recept.
Åsa
2022-10-18Så gott! Jag hade dock lite honung i ”slawen” för att få i lite sötma i det salta. Sedan hade jag lite cashewnötter för crunch.
Petra
2022-06-10