Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi
Det är kanske inte ofta man använder plommon i matlagning, men det borde man faktiskt göra. Det kommer sannolikt ni, som vi, att tycka efter att ni provat den här rätten - fläskkotlett med plommonsås, ris och pak choi.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Plommonsås
2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 apelsin (saften)
12 urkärnade torkade plommon
1 msk sweet chilisås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
salt
peppar
2 msk sesamfrö
250 g pak choi
1 msk olja
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2450 KJ / 585 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smidigt att laga och väldigt gott, även barnen gillade denna.
Tobias
2023-10-15Plommonsåsen var inget gott.. nog det vidrigaste vi ätit.. förstörde riset, pak choi & köttet. Blir aldrig detta recept igen.
Joakim
2022-02-09Tolv plommon är alldeles för lite för att räcka till 4 personer, jag tog hela påsen. Sedan strimlade jag fläskkotletterna och gjorde en gryta med såsen och Pak choi istället. Jättegott!
Anette
2022-01-23