Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi

2
0
Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi

Det är kanske inte ofta man använder plommon i matlagning, men det borde man faktiskt göra. Det kommer sannolikt ni, som vi, att tycka efter att ni provat den här rätten - fläskkotlett med plommonsås, ris och pak choi.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2021

Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna fullkorn)

Plommonsås

2
vitlöksklyftor
1 msk
riven ingefära
1
apelsin (saften)
12
urkärnade torkade plommon
1 msk
sweet chilisås
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
japansk soja
-
salt
-
peppar
2 msk
sesamfrö
250 g
pak choi
1 msk
olja
4
benfria fläskkotletter (à ca 150 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2450 KJ / 585 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 70 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept