Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi

8
3
Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi

Det är kanske inte ofta man använder plommon i matlagning, men det borde man faktiskt göra. Det kommer sannolikt ni, som vi, att tycka efter att ni provat den här rätten - fläskkotlett med plommonsås, ris och pak choi.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2022

Stekt fläskkotlett med plommonsås och pak choi

Ingredienser

4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)

Plommonsås

2 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
1 apelsin (saften)
12 urkärnade torkade plommon
1 msk sweet chilisås
1 msk vitvinsvinäger
1 msk japansk soja
salt
peppar
2 msk sesamfrö
250 g pak choi
1 msk olja
4 benfria fläskkotletter (à ca 150 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Joakim

2022-02-09

Plommonsåsen var inget gott.. nog det vidrigaste vi ätit.. förstörde riset, pak choi & köttet. Blir aldrig detta recept igen.

Anette

2022-01-23

Tolv plommon är alldeles för lite för att räcka till 4 personer, jag tog hela påsen. Sedan strimlade jag fläskkotletterna och gjorde en gryta med såsen och Pak choi istället. Jättegott!

Maria

2022-01-18

Riktigt gott,kompletterade med en tomatsallad

Näringsvärde per portion

Energi 2450 KJ / 585 kCal
Fett 15 g
Salt 2 g
Kolhydrater 70 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden