Amirs lax med brynt sojasmör och pak choi
Ett mycket fräscht och tilltalande middagsrecept, med både fisk och rikligt med grönt! Krydda laxen med salt och peppar och stek den i en het panna. Skeda över brynt smör (med soja och sesamfrön) och servera genast tillsammans med krispiga grönsaker och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2014
Ingredienser
4 portioner
250 g sojabönor
4 portionsbitar regnbågslax
4 port ris
250 g pak choi
1 msk riven ingefära
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
50 g smör
salt
peppar
2 msk japansk soja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2977 KJ / 711 kCal
Fett36 g
Salt1.83 g
Kolhydrater53 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var en höjdare. Fräscht med grönsakerna och smarrigt med det nötiga brynta smöret.
Maria
2024-11-04Supergott och smarrigt! hade gröna ärtor istället för sojabönor, gick bra, dock blev jag fundersam på buljongmängden till grönsakerna. 2,5 dl kändes lite. Jag tog 5 dl vatten. Det gick bra.
Hanna
2023-02-15God fredagsmiddag. Jättegott!
Margareta
2021-02-12