Sesampanerad lax med limedipp
Att sesampanera laxen gör att den får ett lite finare utseende när man bryner dem i oljan, och det passar även utmärkt till en limedipp med lite asiatiska influenser. För att utmana rätten ytterligare serverar du pak choi till som du låter stekas mjuk i stekpannan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Limedipp
1 lime
2 msk japansk soja
1 msk olja
Pak choi
250 g pak choi
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
Lax
500 g laxfilé
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1/2 dl ströbröd (gärna panko)
2 msk sesamfrön
2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2859 KJ / 683 kCal
Fett37 g
Salt3 g
Kolhydrater54 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god⁹
Anita
2024-04-25Lägg till en klick majo bredvid och det blir superbra
Christian
2023-11-25Jättegott
Maria
2023-11-20