Sesampanerad lax med limedipp

14
5
Sesampanerad lax med limedipp

Att sesampanera laxen gör att den får ett lite finare utseende när man bryner dem i oljan, och det passar även utmärkt till en limedipp med lite asiatiska influenser så som soja och salladslök. För att utmana rätten ytterligare serverar du pak choi till som du låter stekas mjuk i stekpannan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Sesampanerad lax med limedipp

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Lax

600 g laxfilé
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 msk sesamfrö
2 msk olja

Limedipp

1 lime
2 msk japansk soja
1 msk olja
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Pak choi

250 g pak choi
2 msk olja
1 vitlöksklyfta

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Tove

2021-01-08

Otroligt gott. Vilken smakkombination! Serverade med rött ris till. Vilken smaksensation!

Lisa

2020-12-16

Gott! Vi lade till kimchi, lyfte rätten ytterligare.

Caroline

2020-08-25

Super gott!

Näringsvärde per portion

Energi 3147 KJ / 752 kCal
Fett 41 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden