Riven morotsallad med apelsindressing och tofu

11
2
Riven morotsallad med apelsindressing och tofu

En fräsch och smakrik sallad är något vi gladeligen tackar och tar emot! Rivna och hackade grönsaker som morötter, salladslök och pak choi blandas med apelsinsaft, sesamfrön och rödvinsvinäger. Detta passar utmärkt ihop med tofun som snabbt fått marinera i japansk soja. Servera med honungssås och cashewnötter!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019

Riven morotsallad med apelsindressing och tofu

Ingredienser

4 portioner
4
port ris (gärna fullkorn)

Sallad

3
morötter
2
pak choi
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
apelsin
1 msk
sesamfrö
1 msk
rödvinsvinäger
2 msk
olivolja

Tofu

340 g
tofu
3 msk
japansk soja

Sås

1 1/2 dl
gräddfil
1 msk
honung
1 tsk
spiskummin

Till servering

100 g
cashewnötter

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Rosta gärna nötterna i en stekpanna med lite olja, flingsalt, paprikapulver och chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Millan

2019-10-16

Supergod morotssallad och med olika färger på morötterna blev det riktigt vackert

Magda

2019-10-13

Ingen höjdare

Näringsvärde per portion

Energi 2677 KJ / 639 kCal
Fett 29 g
Salt 3 g
Kolhydrater 70 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept