Riven morotsallad med apelsindressing och tofu
En fräsch och smakrik sallad är något vi gladeligen tackar och tar emot! Rivna och hackade grönsaker som morötter, salladslök och pak choi blandas med apelsinsaft, sesamfrön och rödvinsvinäger. Detta passar utmärkt ihop med tofun som snabbt fått marinera i japansk soja. Servera med honungssås och cashewnötter!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna fullkorn)
Sallad
3 morötter
2 pak choi
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 apelsin
1 msk sesamfrö
1 msk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
Tofu
340 g tofu
3 msk japansk soja
Sås
1 1/2 dl gräddfil
1 msk honung
1 tsk spiskummin
Till servering
100 g cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2677 KJ / 639 kCal
Fett29 g
Salt3 g
Kolhydrater70 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar hello fresh
Thumandi
2024-11-28Supergod morotssallad och med olika färger på morötterna blev det riktigt vackert
Millan
2019-10-16Ingen höjdare
Magda
2019-10-13