Kyckling med salsa verde och oliver

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Kyckling med salsa verde och oliver

Njut av stekta kycklingfiléer med hemgjord salsa verde. Sallad, basilika, kapris och en klick dijonsenap mixas till en slät kräm för att sedan blandas med kokt potatis. En perfekt kombination till stekt kyckling. Bryt av med söta plommontomater och oliver som tillbehör blandat med en skvätt vinäger.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Kyckling med salsa verde och oliver

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g  fast potatis

Salsa verde

1   huvudsallad
1/2   kruka basilika
1 msk  kapris
1 msk  dijonsenap
2 msk  olivolja
2 msk  vatten
1 tsk  vitvinsvinäger
salt och peppar

Grönsaker

1   rödlök
250   babyplommontomater
1 dl  kalamataoliver
1 msk  olivolja
1/2 msk  vitvinsvinäger

Kyckling

4   kycklingfiléer
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite rosmarin eller riven vitlök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett18 g
Salt2.7 g
Kolhydrater45 g
Protein49 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kyckling med mandelpotatisgratäng och tomatsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Heta kycklingburritos
Betyg 3.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatkyckling med oliver
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med soltorkad tomatkräm och klyftpotatis
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk med ansjoviskräm
Betyg 3.1 av 5.
160 personer har röstat
Under 45 min att tillaga