Kyckling med salsa verde och oliver

5
0
Kyckling med salsa verde och oliver

Njut av stekta kycklingfiléer med hemgjord salsa verde. Sallad, basilika, kapris och en klick dijonsenap mixas till en slät kräm för att sedan blandas med kokt potatis. En perfekt kombination till stekt kyckling. Bryt av med söta plommontomater och oliver som tillbehör blandat med en skvätt vinäger.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017

Kyckling med salsa verde och oliver

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis

Salsa verde

1
huvudsallad
1/2
kruka basilika
1 msk
kapris
1 msk
dijonsenap
2 msk
olivolja
2 msk
vatten
1 tsk
vitvinsvinäger
-
salt och peppar

Grönsaker

1
rödlök
250
babyplommontomater
1 dl
kalamataoliver
1 msk
olivolja
1/2 msk
vitvinsvinäger

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite rosmarin eller riven vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2309 KJ / 552 kCal
Fett 18 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 45 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept