Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling med salsa verde och oliver

Njut av stekta kycklingfiléer med hemgjord salsa verde. Sallad, basilika, kapris och en klick dijonsenap mixas till en slät kräm för att sedan blandas med kokt potatis. En perfekt kombination till stekt kyckling. Bryt av med söta plommontomater och oliver som tillbehör blandat med en skvätt vinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Potatis: Skala och koka potatisen.
  2. Salsa verde: Hacka salladen grovt. Mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grönsaker: Skala och skiva löken tunt. Skär tomaterna i halvor. Låt oliverna rinna av. Blanda grönsakerna med olivolja och vinäger. Krydda med salt och peppar.
  4. Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 10 minuter, vänd då och då.
  5. Blanda salsa verde med potatisen och servera till kycklingen och grönsakerna.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Krydda gärna kycklingen med lite rosmarin eller riven vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
Salsa verde
  • 1 huvudsallad
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Grönsaker
  • 1 rödlök
  • 250 babyplommontomater
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
Kyckling
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2309 kJ / 552 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept