Kyckling med salsa verde och oliver
Njut av stekta kycklingfiléer med hemgjord salsa verde. Sallad, basilika, kapris och en klick dijonsenap mixas till en slät kräm för att sedan blandas med kokt potatis. En perfekt kombination till stekt kyckling. Bryt av med söta plommontomater och oliver som tillbehör blandat med en skvätt vinäger.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
Salsa verde
1 huvudsallad
1/2 kruka basilika
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
2 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Grönsaker
1 rödlök
250 babyplommontomater
1 dl kalamataoliver
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett18 g
Salt2.7 g
Kolhydrater45 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer