Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gul kyckling med ris

Denna kycklingrätt i currysås är en riktig favorit! De strimlade kycklingbitarna blir supergoda när de fått ligga och puttra ihop med mjölkblandingen som är smaksatt med curry. Rätten äts tillsammans med ris, och skiva gärna gurkan som stänger för ett roligt tillbehör som lätt kan ätas med både gaffel och hand!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken. Stek kyckling och lök i oljan i en stekpanna och krydda med curry, salt och peppar.
  3. Blanda mjölken med majsstärkelsen. Sänk värmen och häll i mjölkblandningen och grädden. Låt sjuda ca 3 minuter.
  4. Skär gurkan i bitar och lossa salladsbladen.
  5. Servera kycklingen i såsen med ris, gurka och sallad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Tips

Smaksätt gärna kycklingen med mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • ca 600 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk olja
  • 1 msk curry
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 gurka
  • 1 huvudsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2327 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept