Gul kyckling med ris

13
2
Gul kyckling med ris

Denna kycklingrätt i currysås är en riktig favorit! De strimlade kycklingbitarna blir supergoda när de fått ligga och puttra ihop med mjölkblandingen som är smaksatt med curry. Rätten äts tillsammans med ris, och skiva gärna gurkan som stänger för ett roligt tillbehör som lätt kan ätas med både gaffel och hand!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018

Gul kyckling med ris

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
1
gul lök
ca 600 g
strimlad kycklingfilé
2 tsk
olja
1 msk
curry
-
salt
-
peppar
1 1/2 dl
mjölk
2 tsk
majsstärkelse
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1/2
gurka
1
huvudsallad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna kycklingen med mango chutney.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Louise

9/17/2020

Super bra älskar det

Saeideh

9/4/2018

Gott

Näringsvärde per portion

Energi 2327 KJ / 555 kCal
Fett 15 g
Salt 3.13 g
Kolhydrater 60 g
Protein 44 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept