Gul kyckling med ris
Denna kycklingrätt i currysås är en riktig favorit! De strimlade kycklingbitarna blir supergoda när de fått ligga och puttra ihop med mjölkblandingen som är smaksatt med curry. Rätten äts tillsammans med ris, och skiva gärna gurkan som stänger för ett roligt tillbehör som lätt kan ätas med både gaffel och hand!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklingfilé
2 tsk olja
1 msk curry
salt
peppar
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 gurka
1 huvudsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2327 KJ / 555 kCal
Fett15 g
Salt3.13 g
Kolhydrater60 g
Protein44 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super bra älskar det
Louise
2020-09-17Gott
Saeideh
2018-09-04