Kyckling med salsa verde
Möra kycklingfiléer serveras här tillsammans med en smakrik salsa verde på basilika, senap och kapris. Ät rätten med nykokt potatis och en härlig tomatsallad gjord på babyplommontomater och silverlök. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Salsa verde
1 huvudsallad
1/2 kruka basilika
1 msk kapris
1 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Sallad
1 silverlök
250 g plommontomat
1/2 kruka basilika
1 msk olivolja
1/2 msk vitvinsvinäger
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1 tsk honung
1/2 tsk torkad rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 459 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer