Kyckling med salsa verde

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0Klimatsmart
Kyckling med salsa verde

Möra kycklingfiléer serveras här tillsammans med en smakrik salsa verde på basilika, senap och kapris. Ät rätten med nykokt potatis och en härlig tomatsallad gjord på babyplommontomater och silverlök. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Kyckling med salsa verde

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis

Salsa verde

1   huvudsallad
1/2   kruka basilika
1 msk  kapris
1 msk  dijonsenap
2 msk  olivolja
1 msk  vatten
1 tsk  vitvinsvinäger
salt
peppar

Sallad

1   silverlök
250 g  plommontomat
1/2   kruka basilika
1 msk  olivolja
1/2 msk  vitvinsvinäger

Kyckling

4   kycklingfiléer
1 msk  olja
1 tsk  honung
1/2 tsk  torkad rosmarin

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 459 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater43 g
Protein34 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med bönor och selleri
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddiga kycklinglår med avokadoröra
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastalåda med sojafärs och paprika
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffar med rostad potatis och dragondipp
Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingkabanoss med risoniotto
Betyg 3.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med salsa verde och kyckling
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga